تاریخ انتشار : یکشنبه 28 آذر 1400 - 11:53
656 بازدید
کد خبر : 133

نمایش “بودای بزرگ کمکشان کن” از اهداف نافرجام تفکر کمونیستی می گوید

  نادر نادرپور طراح، دراماتورژ و کارگردان  نمایش “بودای بزرگ کمکشان کن”  در مصاحبه اختصاصی با پیام هنر در خصوص موضوع نمایش “بودای بزرگ کمکشان کن” گفت: این نمایش داستان ورود یک عده تازه وارد است  که به شهر آمده اند و می خواهند مردم را تحت سلطه خود بگیرند و بر آنها تسلط پیدا

 

نادر نادرپور طراح، دراماتورژ و کارگردان  نمایش “بودای بزرگ کمکشان کن”  در مصاحبه اختصاصی با پیام هنر در خصوص موضوع نمایش “بودای بزرگ کمکشان کن” گفت: این نمایش داستان ورود یک عده تازه وارد است  که به شهر آمده اند و می خواهند مردم را تحت سلطه خود بگیرند و بر آنها تسلط پیدا کنند و افکار کمونیستی خود را بر تربیت و پرورش آنان تحمیل کنند و به انسان هایی که آنها می خواهند ،تبدیل شوند، اما اتفاق هایی که رخ می دهد باعث می شود که آنان به اهداف خودشان نرسند.

وی در ادامه افزود: در زمان حال حاضر نمایش را به روی صحنه بردن اصلا مشکل نیست بلکه از نظر من نعمت است و من بعنوان یک کارگردان،بازیگر،مدرس و تماشاخانه دار از اینکه مجددا” بعد از دوران سیاه کرونا تئاتر داریم ،خوشحال هستم ،به هر حال تولید تئاتر مسائل و مشکلات خود را دارد،اما من قوانین تئاتر را در سرزمین خود پذیرفته ام و به قطع می گویم در سرزمین ایران آزادی وجود دارد و ما می توانیم با تئاتر حرف هایمان را بزنیم و درمخاطبان خودمان را در جریان تفکرات خودمان قرار بدهیم که از این بابت بسیار خورسندم.

وی بر این اعتقاد است که حمایت دولتی از آثار هنری باعث رونق هنر و به خصوص هنر تئاتر که بسیار مهجور است، خواهد شد.

نادر نادرپور در سال ۱۳۵۹ در اصفهان چشم به دنیا گشود و از کودکی علاقه بسیار زیادی به بازیگری داشت و پس از مهاجرت به تهران و با تلاش های بسیار و گذراندن دوره کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد ،توانست نقش های زیادی را بر عهده بگیرد و کارگردانی بسیاری از نمایش را انجام دهد و در عرصه تئاتر بدرخشد. وی بعنوان بازیگر نقش اصلی مرد را در فیلم دم سرو به کارگردانی عباس رزیجی  نقش آفرینی کرد و اکنون بعنوان مدرس تئاتر،کارگردان و مدیر تماشاخانه اهورا می باشد.

وی نمایش هایی همچون موارد زیر را در کارنامه هنری خود دارد :

بازیگر نمایش ”باغ آرزوها“ به کارگردانی ”امیر لطفی“، سالن الغدیر اصفهان، ۱۳۷۶

بازی نمایش پانتومیم ”سیب“ به کارگردانی ”امیر لطفی“، تماشاخانه مهر، ۱۳۷۸

بازیگر نمایش پانتومیم ”مجسمه“ به کارگردانی ”روح‌الله نادرپور“، تماشاخانه مهر، ۱۳۷۹

اجرای نور در نمایش”فالگوش“ به کارگردانی ”منیژه محامدی“، تالار سنگلج، ۱۳۸۲

بازیگر نمایش ”چشم‌اندازی از پل“ به کارگردانی ”منیژه محامدی“، سالن اصلی، ۱۳۸۳

بازیگر نمایش “سیب” به کارگردانی “امیر لطفی”؛ اصفهان، تالار هلال احمر؛ ۱۳۷۷

بازیگر نمایش “باغ آرزوها” به کارگردانی “امیر لطفی”؛ اصفهان، تالار هلال احمر؛ ۱۳۷۹

نویسندگی و کارگردانی “پانتومیم مجسمه”؛ تهران، تالار مهر؛ ۱۳۸۰

بازیگر نمایش “چشم اندازی از پل” به کارگردانی “منیژه محامدی”؛ تهران، تئاترشهر، تالار اصلی؛ ۱۳۸۴

بازی نمایش “کوری” به کارگردانی “منیژه محامدی”؛ تهران، تئاترشهر، تالار اصلی؛ ۱۳۸۵

کارگردانی نمایش “آیا می‌شناسید راه شیری را؟”؛ تهران، خانه کوچک هنر و معماری؛ ۱۳۸۵

بازگر نمایش “تبرئه شده” به کارگردانی “منیژه محامدی”؛ تهران، تئاترشهر، تالار چهارسو؛ ۱۳۸۷

بازیگر نمایش “اتوپیا” به کارگردانی ” آرش سنجابی” ؛ تهران ، مجموعه تئاتر دیوار چهارم ؛۱۳۹۸

بازیگر نمایش “بولدوزر” به کارگردانی ” آرش سنجابی” ؛ تهران ، مجموعه تئاتر دیوار چهارم ؛۱۳۹۸

کارگردان و بازیگر نمایش “حکم مرگ به سبک ارمنی ها ” تهران ، مجموعه تئاتر دیوار چهارم ؛۱۳۹۸

بازیگر نمایش “مرگ فیدل” به کارگردانی ” آرش سنجابی” ؛ تهران ، مجموعه تئاتر دیوار چهارم ؛۱۳۹۸

کارگردان نمایش ” دوستان” ؛ تهران ، تماشاخانه اهورا ؛۱۳۹۹

کارگردان نمایش ” بودای بزرگ کمکشان کن”؛ تهران ، تماشاخانه اهورا ؛۱۴۰۰

شاید لازم باشد با نویسنده این اثر بیشتر آشنا شویم ،آلکسی کازانتسف نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر درام روسی بود که در ۱۱دسامبر ۱۹۴۵ در مسکو چشم به دنیا گشود  و در ۵ سپتامبر ۲۰۰۷ در بورگاس چشم از دنیا بست .

وی یک سال در دانشگاه دولتی مسکو ، دانشکده فلسفه تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۷ از استودیوی درام در تئاتر کودک مسکو فارغ التحصیل شد. وی فارغ التحصیل انستیتوی موسیقی و سینما تئاتر ایالتی لنگرود (با گئورگ تووستونگوف) و در سال ۱۹۷۵ از مدرسه استودیوی استودیوی هنر مسکو (با اولگ جفرموف) است. وی به عنوان بازیگر و کارگردان در تئاتر مرکزی کودکان مسکو، همچنین به عنوان کارگردان در تئاتر درام روسی در ریگا، در تئاتر موسوت و جاهای دیگر فعالیت کرد.

او پس از فارغ‌التحصیلی از کارگاه نمایشی تئاتر مرکزی کودکان در همان‌جا به کارگردانی و بازیگری مشغول شد. سپس دورۀ کارگردانی مدرسه – کارگاه وابسته به تئاتر هنری مسکو را زیر نظر کارگردان مشهور روس، آلگ یفرموف، به پایان رساند.

از ۱۹۷۵ با نوشتن آنتون و دیگران به نمایشنامه‌نویسی روی آورد. ولی اثری که او را به شهرت رساند، نمایشنامۀ خانۀ قدیمی (۱۹۷۶) بود که در بیش از هفتاد تئاتر کشور روی صحنه رفت. از دیگر نمایشنامه‌های او می‌توان به با بهار به سوی تو باز می‌گردم (۱۹۷۷)، بودای بزرگ کمکشان کن! (۱۹۸۴)، خواب‌های یوگنیا (۱۹۸۸)، برادران و لیزا (۱۹۹۸) نام برد.

کازانتسف در ۱۹۹۲ به همراه میخاییل روشّین نشریۀ نمایشنامه‌نویس (دراماتورگ) را پایه‌گذاری کرد که در طول حیات پنج‌ساله‌اش وجهه و اعتبار فراوان داشت.

این دو نمایشنامه‌نویس در ۱۹۹۸ نهادی به نام «مرکز نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی» تأسیس کردند که در سال‌های رکود و آشفتگی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نقش قابل توجهی در سرپا ماندن هنرهای نمایشی روسیه داشت.

عواملی که در نمایش « بودای بزرگ کمکشان کن » نقش داشتند به ترتیب: نویسنده:  آلکسی کازانتسف،طراح، دراماتورژ و کارگردان:  نادر ‌نادرپور،بازیگران:  (به ترتیب حضور) علی حق‌شناس، بابک ‌قادری،افشین ‌غیاثی، حسین کرمی، امیررضا ‌عبادتی ‌فرد، پرستو علی نسب، علی ‌روزگار، درسا ‌پورقاسمی،محمد ‌زینعلیان، حسن ‌معصوم ‌نژاد، شیما ‌خوش ‌اقبال، فیاض ‌گلستانی، رامتین ‌سلیمانی، مهسا اسماعیلی، پرنیا گنجی، سهیل قسیمی، آرمین ‌احمدوند، حمید ‌عباسی، صابر خرم بخت، رویا محمدی، ماهان خاتمی، آیسودا نجفی، نادر ‌نادرپور،دستیار کارگردان: لاله ‌ابید، منشی صحنه:  الهام اشرف‌زاده (بهرام) ،انتخاب موسیقی:  نادر ‌نادرپور، طراح لباس:  مهرناز ‌عباسی، طراح گریم:  فاطمه امینه ،مجری گریم:  یاسمین ‌خطاط،، ماهان حاتمی ،طراح نور:  نادر ‌نادرپور، طراح پوستر و طراح تیزر:  فرید ترابی، کیان راد (فرهان) ،مدیر رسانه:  پیام ‌احمدی ‌کاشانی، عکاسان:  پیام ‌احمدی ‌کاشانی،فرزاد ‌جمشیددانایی،هیوا ‌صفری، مدیر روابط عمومی:  فریبا جدیدی و مدیر تبلیغات مجازی:  فرشته ‌سهی

این نمایش از مورخه ۲۷ آبان لغایت ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰ در تماشاخانه اهورا به روی پرده می رود ،علاقمندان می توانند از طریق سایت تیوال و یا به صورت حضوری به نشانی : میدان هفت تیر، ابتدای خیابان مفتح جنوبی، بین کوچه تور و همراه، مجتمع هنری عرفان (تیتان) بلیت تهیه نمایند.

 

خبرنگار : پیام احمدی کاشانی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.